culinaire zaken .nl |
Telor Belado (Eieren in pittige tomatensaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 6 3 3 2 2 2 2 - |
stuks eetlepel gram eetlepel teentje stuks theelepel stuks naar smaak |
ei (kip) puree (tomaten-) suiker (Javaans) olie (zonnebloem-) knoflook ui sambal oelek ui (voorjaars-) zout | ||
Berei- ding |
De uien en lente-uitjes worden gesnipperd. Pel de eieren. Wrijf uien samen met uitgeperste knoflook, sambal, tomatenpuree, wat zout en suiker tot een vrij gladde pasta. Bak de pasta 2 minuten onder voortdurend omscheppen en doorroeren. Voeg dan de eieren toe en laat ze een 0.5 minuut meebakken. Schenk 3 deciliter kokend water erbij en schep alles goed om. Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen. Neem de eieren uit de saus en halveer ze. Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de eieren met de bolle kant naar boven, erin. Schenk daarna de rest van de saus over de eieren. Dien het zo warm mogelijk op. Strooi er voorjaarsuitjes overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1140 KiloJoules 271 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 16 gram 3 gram |