culinaire
zaken
.nl
Telor Belado
(Eieren in pittige tomatensaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
6
3
3
2
2
2
2
-
stuks
eetlepel
gram
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
ei (kip)ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
suiker (Javaans)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal oelek
ui (voorjaars-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De uien en lente-uitjes worden gesnipperd.

Pel de eieren. Wrijf uien samen met uitgeperste knoflook, sambal, tomatenpuree, wat zout en suiker tot een vrij gladde pasta. Bak de pasta 2 minuten onder voortdurend omscheppen en doorroeren. Voeg dan de eieren toe en laat ze een 0.5 minuut meebakken. Schenk 3 deciliter kokend water erbij en schep alles goed om. Laat het dan 2 minuten zachtjes pruttelen. Neem de eieren uit de saus en halveer ze. Schep de helft van de saus in een voorverwarmde ondiepe schaal en leg de eieren met de bolle kant naar boven, erin. Schenk daarna de rest van de saus over de eieren. Dien het zo warm mogelijk op. Strooi er voorjaarsuitjes overheen.
Voedings-
waarde
Energie1140 KiloJoules
271 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
16 gram
3 gram