culinaire
zaken
.nl
Tahoe Kretopak Bandoeng
(Gebakken tahoe met tauge en komkommer)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
4
2
2
1
1
0.50
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
tauge ingrediënt info
sambal oelek
ketjap (manis)
azijn ingrediënt info
tahoe
selderij (blad-)ingrediënt info
komkommer
Berei-
ding
De komkommer wordt in fijne plakjes gesneden.

Snij de tahoe in kleine blokjes en bak ze in olie knappend bruin, uit laten lekken in een vergiet. Was de tauge, groene schilletjes verwijderen en in kokend water overgieten. Ook uit laten lekken. Vermeng de sambal met de azijn, ketjap en wat zout. Leg dan een laagje tahoe en een laagje tauge in een schaal, strooi er wat selderij over en een laagje komkommer. Giet als laatste de saus erover en roer goed door elkaar. Als garnering wat gebakken uitjes er overheen strooien. Dien dit gerecht koud op.
Voedings-
waarde
Energie138 KiloJoules
33 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
3 gram
2 gram