culinaire zaken .nl |
Tahoe Kretopak Bandoeng (Gebakken tahoe met tauge en komkommer) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 2 2 1 1 0.50 |
gram theelepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks |
tauge sambal oelek ketjap (manis) azijn tahoe selderij (blad-) komkommer | ||
Berei- ding |
De komkommer wordt in fijne plakjes gesneden. Snij de tahoe in kleine blokjes en bak ze in olie knappend bruin, uit laten lekken in een vergiet. Was de tauge, groene schilletjes verwijderen en in kokend water overgieten. Ook uit laten lekken. Vermeng de sambal met de azijn, ketjap en wat zout. Leg dan een laagje tahoe en een laagje tauge in een schaal, strooi er wat selderij over en een laagje komkommer. Giet als laatste de saus erover en roer goed door elkaar. Als garnering wat gebakken uitjes er overheen strooien. Dien dit gerecht koud op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 138 KiloJoules 33 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 2 gram |