culinaire zaken .nl |
Tahoe Goreng Dan Tauge (Gebakken tahoe met tauge) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 6 3 2 2 1 1 1 - |
gram deciliter gram teentje eetlepel stuks theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
tauge olie suiker (Javaans) knoflook uitjes (gefruit) tahoe sereh (vers) selderij (blad-) trassi zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 6 plakken tahoe. De sereh wordt fijngehakt. De tahoe in zout water weken, diagonaal doorsnijden en in hete olie bakken. De tauge 1 minuut in kokend water dompelen, laten afkoelen en in een dikke krans om de tahoe leggen. Daarna de ingredienten voor de saus fijnwrijven en de olie toevoegen. Tenslotte garneert men het gerecht met de fijngehakte selderij en de bruin gebakken uitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1470 KiloJoules 350 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 1 gram |