culinaire
zaken
.nl
Szetsjwan jaujan jioe
(Gebakken vis uit Swetsjwan)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
4
4
2
2
2
2
1
1
1
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
makreel (vers)
wijn (rijst-)
saus (soja-)
maizena
saus (zwarte bonen-)
saus (soja-,chinees)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
prei
Berei-
ding
We gebruiken 2 eetlepel lichte en 2 eetlepel donkere sojasaus. De knoflook dient fijngehakt te zijn. De prei wordt gesnipperd.

Spoel de vissen (of wijting) af onder stromend koud water. Maak ze droog met keukenpapier en geef ze met een scherp mesje 3 a 4 schuine inkepingen. Vermeng de sherry met de lichte sojasaus en wrijf de vissen aan de buitenzijde in met dit mengsel. Laat de vissen daarna 10 minuten liggen. Leng intussen de maizena aan met 1 eetlepel koud water en voeg de donkere sojasaus en resterende sherry hieraan toe. Verhit de olie in een grote wadjan en bak de vissen hierin gedurende 8 minuten aan alle kanten mooi goudbruin. Keer de vissen tijdens het bakken regelmatig om. Laat de vissen na het bakken goed uitlekken en houd ze warm. Haal zoveel olie uit de wadjan zodat er ongeveer 2 eetlepels olie achterblijven. Fruit de geraspte gemberwortel en uitgeperste knoflook gedurende 30 sec. in de resterende hete olie. Voeg de bonensaus toe en doe er 3 deciliter warm water bij. Roer alles goed om. Voeg vervolgens het maizenamengsel toe en blijf zo lang roeren totdat een lichtgebonden saus is verkregen. Laat de saus 1 minuut doorkoken en leg dan de vissen terug in de wadjan. Laat ze gedurende 2 a 3 minuten zachtjes koken in de saus. Doe daarna de gehele inhoud over in een voorverwarmde ondiepe schaal. Bestrooi de vissen met gesnipperde voorjaarsuitjes of wat prei. Geef hierbij drooggekookte witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie2743 KiloJoules
653 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
91 gram
2 gram