culinaire
zaken
.nl
Supreme de volaille au vin blanc
(Gepocheerde kipfilet in witte wijn)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
1.25
100
50
12
8
0.50
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet (mais-)
wijn (wit,droog)
room (slag-)
druif (wit) ingrediënt info
spinazie (vers)
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Druiven pellen, halveren en pitjes verwijderen. Spinazie schoonmaken, wassen en voorzichtig uitslaan. In pan kip, wijn, 1 deciliter water en bouillontablet aan de kook laten komen. In circa 8 minuten kip tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan kipfilet uit pan op bord scheppen. Afdekken met aluminiumfolie. Boven maatbeker achtergebleven pocheervocht zeven. 1 deciliter afmeten (rest van pocheervocht wordt niet gebruikt). In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Slagroom en 2 eetlepels druiven erdoor roeren. Nog circa 5 minuten zachtjes meewarmen (saus mag niet koken.) Op smaak brengen met zout en peper. Intussen spinazie over twee borden verdelen. Kipfilet in schuine plakjes snijden. Dakpansgewijs op spinazie leggen. Saus op en naast kip schenken. Garneren met rest van druiven. Serveren met witte rijst en worteltjes met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2315 KiloJoules
551 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
34 gram
2 gram