culinaire zaken .nl |
Supreme de volaille au vin blanc (Gepocheerde kipfilet in witte wijn) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 1.25 100 50 12 8 0.50 - - |
gram deciliter deciliter gram gram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet (mais-) wijn (wit,droog) room (slag-) druif (wit) spinazie (vers) boter (bak-) bloem bouillon (kippen-,tablet) zout peper | ||
Berei- ding |
Druiven pellen, halveren en pitjes verwijderen. Spinazie schoonmaken, wassen en voorzichtig uitslaan. In pan kip, wijn, 1 deciliter water en bouillontablet aan de kook laten komen. In circa 8 minuten kip tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan kipfilet uit pan op bord scheppen. Afdekken met aluminiumfolie. Boven maatbeker achtergebleven pocheervocht zeven. 1 deciliter afmeten (rest van pocheervocht wordt niet gebruikt). In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Slagroom en 2 eetlepels druiven erdoor roeren. Nog circa 5 minuten zachtjes meewarmen (saus mag niet koken.) Op smaak brengen met zout en peper. Intussen spinazie over twee borden verdelen. Kipfilet in schuine plakjes snijden. Dakpansgewijs op spinazie leggen. Saus op en naast kip schenken. Garneren met rest van druiven. Serveren met witte rijst en worteltjes met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2315 KiloJoules 551 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 34 gram 2 gram |