culinaire zaken .nl |
Shabnab (Romige kerrie met champignons, doperwten en tomaten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 2 20 8 3 1.50 0.50 0.33 0.25 - - |
gram gram deciliter stuks gram eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
champignon doperwt (diepvries) room (slag-) tomaat koriander (zaad) boter (geklaard) garam masala chilipoeder kurkuma (poeder) venkel peper zout | ||
Berei- ding |
Giet de champignons af. Ontdooi de doperwten. Leg de tomaten 8 tellen in kokend water en neem ze eruit. Pel ze, snij ze in partjes en verwijder eventueel het zaad. Verhit de ghee en bak de garam masala en de venkel 1 minuut. Doe er de tomaten bij en laat bakken tot ze zacht zijn. Voeg de champignons en doperwten toe, laat even pruttelen en breng dan op smaak met zout en peper. Doe er de koenjit en room bij en warm even samen door. Roer er de gehakte korianderblaadjes door en strooi er als garnering wat chilipoeder over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1499 KiloJoules 357 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 11 gram 10 gram |