culinaire
zaken
.nl
Shabnab
(Romige kerrie met champignons, doperwten en tomaten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
2
20
8
3
1.50
0.50
0.33
0.25
-
-
gram
gram
deciliter
stuks
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
doperwt (diepvries)
room (slag-)
tomaat ingrediënt info
koriander (zaad)
boter (geklaard)
garam masala
chilipoeder
kurkuma (poeder)
venkel
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Giet de champignons af. Ontdooi de doperwten. Leg de tomaten 8 tellen in kokend water en neem ze eruit. Pel ze, snij ze in partjes en verwijder eventueel het zaad. Verhit de ghee en bak de garam masala en de venkel 1 minuut. Doe er de tomaten bij en laat bakken tot ze zacht zijn. Voeg de champignons en doperwten toe, laat even pruttelen en breng dan op smaak met zout en peper. Doe er de koenjit en room bij en warm even samen door. Roer er de gehakte korianderblaadjes door en strooi er als garnering wat chilipoeder over.
Voedings-
waarde
Energie1499 KiloJoules
357 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
11 gram
10 gram