culinaire zaken .nl |
Sate Udang | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 5 30 1.50 12 10 2 2 1 1 0.50 - - |
deciliter centiliter centiliter gram centiliter stuks gram theelepel theelepel theelepel bosje stuks naar smaak naar smaak |
melk (kokos-) ketjap (manis) ketjap (manis) sereh olie garnaal (Chinees(gamba)) sereh (vers) sap (citroen-) koriander (poeder) komijn koriander (vers) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Stamp de halve ui en de fijngesneden citroengras fijn en meng dit met de overige ingredienten behalve de garnalen en de verse koriander. In dit mengsel marineren wij de garnalen voor circa 6 uur. Apart maken we nu een mengsel van 5cl zoete ketjap 1 eetlepel olie en een scheut citroensap. Rijg de garnalen op de satestokjes en haal de garnalen eerst door het gemaakte ketjap mengsel rooster de sate's. Besprenkel de garnalen meermaals met het mengsel van de ketjap, citroensap en de olie. Bij dit gerecht serveren we altijd de tumissaus en bij de uitgifte besprenkelen we de sate met gehakte verse koriander. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 327 KiloJoules 78 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 18 gram 2 gram |