culinaire zaken .nl |
Sate Toesoek Babi of Sapi (Sate van varkens- of rundvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 7.50 7.50 1 1 1 1 1 0.25 - - |
gram centiliter centiliter stuks theelepel theelepel teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenshamlap water melk ui ketoembar trassi knoflook komijn suiker (basterd-,bruin) zout peper | ||
Berei- ding |
Ui wordt fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt. 500 gram vlees is genoeg voor zo'n 20 sate's. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Vermeng dit met djinten, zout, peper, suiker en ketoembar. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien. Bak hierin het vlees bruin. Voeg dan melk en water toe. Laat het op een klein vuur sudderen totdat het vocht verdampt is. Prik dan het vlees aan pennen en rooster ze in de grill of op de barbecue. Altijd warm serveren met sate-saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 776 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 27 gram 1 gram |