culinaire zaken .nl |
Sate Sappie (Sate van rundvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 4 4 3 2 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.50 - - |
gram deciliter theelepel stuks gram teentje stuks stuks theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
rundvlees santen ketoembar kemirie (noot) suiker (Javaans) knoflook djeroek poeroet ui sambal oelek trassi olie (zonnebloem-) sap (citroen-) kentjoer (poeder) laos (poeder) kurkuma (poeder) djahe komijn zout zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in stukjes. Stamp of wrijf de ui, knoflook en kemiris fijn met toevoeging van alle kruiden. Meng de kruiden door de santen en voeg een paar druppels citroensap toe. Terwijl het vlees geroosterd wordt, wordt het met de saus besprenkeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2395 KiloJoules 570 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 27 gram 2 gram |