culinaire zaken .nl |
Sate Kajoe Manis Tjina (Zoete chinese sate) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 7 4 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter teentje theelepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensvlees santen knoflook ketoembar ui zoethout (stokje) komijn peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Pers de knoflook uit en snij de ui fijn. Vermeng de knoflook enui met de kruiden en het fijngemalen zoethout. Wrijf het in blokjes gesneden vlees in met 3/4 van dit mengsel. Prik het vlees aan de stokjes en rooster dit. Besprenkel het met de saus van santen en de rest van het kruidenmengsel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2016 KiloJoules 480 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 24 gram 2 gram |