| culinaire zaken .nl |
Sate Kajoe Manis Tjina (Zoete chinese sate) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 2 7 4 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter teentje theelepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensvlees santen ![]() knoflook ![]() ketoembar ui ![]() zoethout (stokje) komijn peper ![]() nootmuskaat ![]() zout | ||
| Berei- ding |
Pers de knoflook uit en snij de ui fijn. Vermeng de knoflook enui met de kruiden en het fijngemalen zoethout. Wrijf het in blokjes gesneden vlees in met 3/4 van dit mengsel. Prik het vlees aan de stokjes en rooster dit. Besprenkel het met de saus van santen en de rest van het kruidenmengsel. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2016 KiloJoules 480 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 24 gram 2 gram |