culinaire zaken .nl |
Sate Bali (Sate uit bali) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 4 4 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 - |
gram deciliter stuks theelepel centimeter stuks teentje theelepel eetlepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
rundvlees santen kemirie (noot) ketoembar sereh djeroek poeroet knoflook trassi olie (zonnebloem-) ui salam (blad) kurkuma (poeder) laos (poeder) djahe komijn asem (water) zout | ||
Berei- ding |
Stamp ui, knoflook en kemiris fijn en voeg alle kruiden hieraan toe. Meng ook de santen erdoor. Snij het vlees in blokjes en wrijf die in met het kruidenmengsel. Steek ze aan stokjes en rooster het vlees, terwijl het met olie wordt besprenkeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2564 KiloJoules 610 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 27 gram 3 gram |