culinaire zaken .nl |
Sate Ajam Toesoek (Sate van kippegehakt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 4 4 4 2 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 - - |
gram deciliter teentje theelepel theelepel theelepel stuks stuks theelepel theelepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (kip-) santen knoflook ketoembar sambal oelek komijn eidooier ui kentjoer (poeder) laos (poeder) suiker rasp (citroen-) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij ui en knoflook fijn en rasp de citroenschil. Meng dit met het kippengehakt en de kruiden. Voeg de eierdooier toe en draai er balletjes van. Rooster de balletjes aan de stokjes terwijl ze af en toe met de santen worden besprenkeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2190 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 39 gram 2 gram |