culinaire zaken .nl |
Sate Ajam Betawi (Sate van kippegehakt uit Batavia) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 24 8 4 4 3 3 3 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter gram theelepel theelepel stuks teentje eetlepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (kip-) santen suiker (Javaans) ketoembar komijn djeroek poeroet knoflook kokos kemirie (noot) ui (rood) kemirie (noot) olie (zonnebloem-) asem (water) trassiwater kurkuma (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Stamp de kruiden (peper, ketoembar, djinten en geraspte kokos) door elkaar fijn en braad ze droog op. Braad uien en knoflook en voeg de kruiden toe. Meng dan djeroek poeroet, javaanse suiker en zout met de gebraden kruiden door het kipgehakt. Voeg dan asem en trassiwater toe. Maak balletjes van het gehakt en steek ze aan stokjes. Voor de saus worden de kemiris fijngemaakt. De koenjit toevoegen en opkoken met de dikke santen. Terwijl de sate geroosterd wrodt, giet men deze saus over het vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2787 KiloJoules 664 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 40 gram 5 gram |