culinaire
zaken
.nl
Sate Ajam Betawi
(Sate van kippegehakt uit Batavia)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
24
8
4
4
3
3
3
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
theelepel
stuks
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (kip-)
santen ingrediënt info
suiker (Javaans)
ketoembar
komijn
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
kokos
kemirie (noot)
ui (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
trassiwater
kurkuma (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Stamp de kruiden (peper, ketoembar, djinten en geraspte kokos) door elkaar fijn en braad ze droog op. Braad uien en knoflook en voeg de kruiden toe. Meng dan djeroek poeroet, javaanse suiker en zout met de gebraden kruiden door het kipgehakt. Voeg dan asem en trassiwater toe. Maak balletjes van het gehakt en steek ze aan stokjes. Voor de saus worden de kemiris fijngemaakt. De koenjit toevoegen en opkoken met de dikke santen. Terwijl de sate geroosterd wrodt, giet men deze saus over het vlees.
Voedings-
waarde
Energie2787 KiloJoules
664 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
40 gram
5 gram