culinaire
zaken
.nl
Satay daging
(Sate van rundvlees met pindasaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
200
100
12
6
4
4
4
2.50
2
2
2
2
2
2
1
1
1
1
-
-
kilogram
gram
gram
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
rundvlees
santen ingrediënt info
santen ingrediënt info
pindakaas
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
ketoembar
sambal trassi
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
djahe
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
komijn
citroen
sereh (poeder)
ui ingrediënt info
rasp (citroen-)
zout
zout
Berei-
ding
Voorbereiden sate: Vlees in blokjes van circa 1.5 bij 1.5 centimeter snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In kom doen. Djahe toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Citroenrasp, serehpoeder, ketoembar, djinten, zout, santen en 1 deciliter water erdoor roeren. Blokjes vlees erdoor scheppen. Vlees afgedekt in koelkast minstens 3 uur marineren. Af en toe omscheppen. Satestokjes in bakje met water leggen en minstens 0.5 uur laten staan. Blokjes vlees aan satestokjes rijgen en op schaal leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Voorbereiden pindasaus: Citroen uitpersen. Uien pellen en heel fijn snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Knoflookteentjes pellen en erboven uitpersen. Nog circa 2 minuten zachtjes meebakken. Sambal trassi erdoor scheppen. 0.5 liter water en santen toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Pindakaas, ketjap en basterdsuiker toevoegen. Al roerende pindakaas laten smelten. Blijven roeren tot dikke gladde saus ontstaat. Citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: Grill voorverwarmen op hoogste stand. Grillrooster en sate bestrijken met rest van olie. Sate op rooster leggen. Rooster met lekbak eronder circa 5 minuten onder grill schuiven. Sate in circa 6 a 8 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen pindasaus al roerende op zacht vuur verwarmen. (Als saus te dik is eventueel iets verdunnen met water.) Saus overdoen in 2 kommen. Sate op schaal leggen en direct serveren met pindasaus.
Voedings-
waarde
Energie7971 KiloJoules
1898 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
94 gram
10 gram