culinaire zaken .nl |
Sambal Katjang (Sambal met pinda's) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 8 4 4 4 3 3 2 0.50 - |
gram deciliter stuks gram eetlepel gram teentje eetlepel theelepel eetlepel naar smaak |
pinda (ongezouten) santen peper (rood) ui (sjalot) asem (water) gember (wortel,vers) knoflook olie (zonnebloem-) trassi suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
Fruit de fijngestampte kruiden in de olie. Op een laag vuur de santen toevoegen, terwijl het mengsel wordt doorgeroerd. Wanneer de santen volledig is opgenomen, de pinda's (fijngestampt) en het zout toevoegen. Het vuur hoger zetten en de massa doorbakken tot de olie eruit komt. De pan van het vuur halen en de asempap erdoor roeren. Lekker bij sate ajam, petjel en gado-gado met witte rijst | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4596 KiloJoules 1094 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 40 gram 13 gram |