culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Tempeh I (Gekruide tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 2 2 2 1 1 1 1 1 0.25 0.10 - |
deciliter stuks teentje theelepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel blok gram naar smaak |
bouillon ei (kip) knoflook djahe ketjap (manis) uiengroen ui prei taotjo olie (zonnebloem-) tempe tauge zout | ||
Berei- ding |
Fruit de ui en djahe bruin en voeg de tempeh in blokjes toe. Daarna de gesneden groeten. Als de groenten bijna gaar zijn, roert men de taotjo en ketjap erdoor, de geklutste eieren en de bouillon als laatste. Zout naar smaak toevoegen en blijven roeren tot alles gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 606 KiloJoules 144 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 7 gram 2 gram |