culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Telor Oedang Peteh (Gekruide eieren met garnalen en petehbonen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 15 10 4 2 1 1 1 1 1 1 - |
deciliter gram stuks centimeter stuks stuks stuks teentje theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak |
water garnaal (Hollands,gepeld) peteh (boon) santen (blok) ei (kip) ui sereh (vers) knoflook laos (poeder) sambal oelek salam (blad) olie (zonnebloem-) zout | ||
Berei- ding |
Fruit de gesnipperde uien en knoflook met de laos, sereh, salam en sambal in de olie. Voeg het water en de santen toe. Daarna de eieren met de garnalen en petehbonen in deze saus laten stoven. Op smaak brengen met zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1387 KiloJoules 330 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 23 gram 1 gram |