culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Tauge (Gekruide tauge) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 8 5 3 2 2 1.50 1 1 1 1 |
gram theelepel gram stuks eetlepel eetlepel theelepel stuks teentje theelepel stuks |
tauge sap (citroen-) suiker (Javaans) tomaat olie (zonnebloem-) kokos sambal oelek ham (plak) knoflook laos (poeder) ui | ||
Berei- ding |
Snij de ontvelde tomaten in blokjes. Was de tauge enkele malen in ruim koud water en verwijder de velletjes. Daarna laten uitlekken. Snij de gekookte ham (100 gram) in smalle repen en daarna in miniscule blokjes. Verhit de olie en fruit de uien goudgeel. Voeg de knoflook toe. Schep alles enkele malen om en doe dan de sambal en blokjes tomaat erbij. Strooi de kokos er overheen en schep alles weer goed om. Voeg 3 eetlepels water toe en doe hierna de laos, suiker en citroensap erbij. Breng alles onder roeren en omscheppen aan de kook. Laat het koken totdat de blokjes tomaat uit elkaar vallen en het grootste deel van het vocht is ingedampt. Voeg dan de tauge en ham toe. Nog 2 minuten alles omscheppen en dan opdienen op een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 676 KiloJoules 161 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 11 gram 3 gram |