culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Oedang Capri (Gekruide garnalen en jonge peultjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 150 2 2 1 1 0.25 - - - |
gram deciliter gram stuks stuks theelepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
peultjes santen garnaal (Hollands,gepeld) ui tomaat trassi knoflook prei nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Spoel de garnalen en laat ze in een vergiet uitlekken. Ontdoe de peultjes van hun steeltjes en was ze. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi en doe dan de tomaat, prei, peultjes en santen erbij. Laat dit op een klein vuur sudderen en roer alles goed door. Afmaken met de kruiden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 976 KiloJoules 232 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 13 gram 5 gram |