culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kerang (Gekruide mosselen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - - - |
kilogram theelepel stuks teentje theelepel bosje stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
mossel sambal oelek ui knoflook laos (poeder) selderij (blad-) tomaat ui prei zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Ui in ringen snijden. Tomaat in stukjes snijden. Uien fijnsnijden. Prei in ringen. Knoflook fijnhakken. Was de mosselen in ruim water. Kook ze daarna in een weinig water met de uiringen, prei en selderie. Als de mosselen gaar zijn worden ze uit de schelp gehaald. Laat ze daarna uitlekken. Fruit in wat olie de andere ui, knoflook en stukjes tomaat. Doe er sambal bij naar smaak. Nu de mosselen weer toevoegen en afkruiden. Serveer er witte rijst bij. Ook bij de borrel niet te versmaden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1876 KiloJoules 447 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 65 gram 2 gram |