culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Katjang Pandjang (Gekruide kouseband) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 4 2 2 1 1 1 1 - |
gram theelepel stuks teentje theelepel eetlepel centimeter theelepel naar smaak |
kousenband sambal oelek ui (rood) knoflook laos (poeder) olie (zonnebloem-) santen (blok) trassi zout | ||
Berei- ding |
Stamp de uien en kruiden fijn en fruit dit in olie. Kook de kouseband bijna gaar en snij ze fijner en voeg ze toe aan de uien. Doe ook de santen hierbij en laat alles koken tot de olie boven komt drijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1031 KiloJoules 245 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 14 gram 6 gram |