culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Boontjes III (Gekruide boontjes in pittige kokossaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 400 8 3 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 - |
deciliter gram gram stuks stuks stuks theelepel stuks teentje eetlepel theelepel theelepel stuks theelepel naar smaak |
santen boon (sperzie-,vers) suiker (Javaans) tomaat kemirie (noot) salam (blad) asem (zonder pit) ui knoflook olie (zonnebloem-) sambal oelek laos (poeder) sereh (vers) trassi zout | ||
Berei- ding |
Maak de uien, knoflook, kemiries en laos (plakje) fijn in een keukenmachine De boontjes wassen, in schuine stukken snijden en circa 2 minuten in kokend water blancheren. Afgieten en uit laten lekken. In een braadpan olie verhitten en het ui-kruidenmengsel circa 2 minuten zachtjes fruiten. Dan de sambal, asem, gepelde tomaat, sereh en salam toevoegen. circa 15 minuten laten bakken totdat het vocht verdampt is . Dan de santen, trassi, suiker en zout erbij doen. Aan de kook brengen en zonder deksel laten inkoken tot de helft. Boontjes toevoegen en in 5 minuten gaarkoken. Laten afkoelen. Opdienen: boontjes in 5 minuten heet laten worden, sereh en salam verwijderen en overdoen op een schaal. Op een rechaud warm houden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2455 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 10 gram 5 gram |