culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Boontjes III
(Gekruide boontjes in pittige kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
8
3
2
2
2
2
2
2
2
1
1
1
-
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
suiker (Javaans)
tomaat ingrediënt info
kemirie (noot)
salam (blad)
asem (zonder pit) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sambal oelek
laos (poeder)
sereh (vers)
trassi
zout
Berei-
ding
Maak de uien, knoflook, kemiries en laos (plakje) fijn in een keukenmachine De boontjes wassen, in schuine stukken snijden en circa 2 minuten in kokend water blancheren. Afgieten en uit laten lekken. In een braadpan olie verhitten en het ui-kruidenmengsel circa 2 minuten zachtjes fruiten. Dan de sambal, asem, gepelde tomaat, sereh en salam toevoegen. circa 15 minuten laten bakken totdat het vocht verdampt is . Dan de santen, trassi, suiker en zout erbij doen. Aan de kook brengen en zonder deksel laten inkoken tot de helft. Boontjes toevoegen en in 5 minuten gaarkoken. Laten afkoelen. Opdienen: boontjes in 5 minuten heet laten worden, sereh en salam verwijderen en overdoen op een schaal. Op een rechaud warm houden.
Voedings-
waarde
Energie2455 KiloJoules
585 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
10 gram
5 gram