culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Boontjes II
(Gekruide boontjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
7.50
6
2
1
1
1
gram
gram
centiliter
eetlepel
stuks
teentje
stuks
theelepel
boon (sperzie-,vers)
runderpoulet
melk ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
bouillon (tablet)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
Berei-
ding
Ui fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Was en breek de boontjes. Kook de poelet gaar en bewaar de bouillon. Fruit in de olie de fijngesneden ui, knoflook en laos. Voeg de poelet toe en laat die circa 5 minuten meefruiten. Hierna gaan de bouillonblokjes, de bouillon, het vlees en boontjes erbij. Tenslotte melk of santen (1/4 blok) toevoegen en alles op een zacht vuur gaar sudderen. Deksel niet op de pan, anders gaat de melk of santen schiften.
Voedings-
waarde
Energie915 KiloJoules
218 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
4 gram
1 gram