culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Boontjes II (Gekruide boontjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 7.50 6 2 1 1 1 |
gram gram centiliter eetlepel stuks teentje stuks theelepel |
boon (sperzie-,vers) runderpoulet melk olie (zonnebloem-) bouillon (tablet) knoflook ui laos (poeder) | ||
Berei- ding |
Ui fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Was en breek de boontjes. Kook de poelet gaar en bewaar de bouillon. Fruit in de olie de fijngesneden ui, knoflook en laos. Voeg de poelet toe en laat die circa 5 minuten meefruiten. Hierna gaan de bouillonblokjes, de bouillon, het vlees en boontjes erbij. Tenslotte melk of santen (1/4 blok) toevoegen en alles op een zacht vuur gaar sudderen. Deksel niet op de pan, anders gaat de melk of santen schiften. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 915 KiloJoules 218 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 4 gram 1 gram |