culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Tauge II
(Gekruide tauge)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
200
4
2
1
1
1
1
1
1
1
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
bouillon
tauge ingrediënt info
sap (citroen-)
selderij (blad-)ingrediënt info
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
sambal oelek
djahe
ui ingrediënt info
ketjap (asin)
Berei-
ding
Tauge wassen, velletjes verwijderen en uit laten lekken. Verhit de olie en fruit de ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg de uitgeperste knoflook toe en schep alles goed om. Dan de sambal en tauge toevoegen en alles weer omscheppen. Vervolgens de laos, djahe en bouillon erbij en snel aan de kook brengen. Strooi de selderij erover en voeg het citroensap toe. Alles goed omscheppen en van het vuur nemen. De ketjap door het gerecht roeren en overdoen in een voorverwarmde schaal. Als garnering reepjes tomaat erover.
Voedings-
waarde
Energie161 KiloJoules
38 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
3 gram
2 gram