culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Tauge II (Gekruide tauge) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 200 4 2 1 1 1 1 1 1 1 |
deciliter gram theelepel eetlepel theelepel teentje stuks theelepel theelepel stuks eetlepel |
bouillon tauge sap (citroen-) selderij (blad-) laos (poeder) knoflook tomaat sambal oelek djahe ui ketjap (asin) | ||
Berei- ding |
Tauge wassen, velletjes verwijderen en uit laten lekken. Verhit de olie en fruit de ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg de uitgeperste knoflook toe en schep alles goed om. Dan de sambal en tauge toevoegen en alles weer omscheppen. Vervolgens de laos, djahe en bouillon erbij en snel aan de kook brengen. Strooi de selderij erover en voeg het citroensap toe. Alles goed omscheppen en van het vuur nemen. De ketjap door het gerecht roeren en overdoen in een voorverwarmde schaal. Als garnering reepjes tomaat erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 161 KiloJoules 38 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 2 gram |