culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Tauge I
(Gekruide tauge)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
50
50
5
5
2
2
1
1
1
0.50
-
deciliter
gram
gram
stuks
centimeter
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
water
tauge ingrediënt info
garnaal (Chinees(gamba))
ui (rood) ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassi
asem (zonder pit) ingrediënt info
laos (poeder)
peper (rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de uien, knoflook en de halve lombok heel fijn en fruit ze met de trassi en laos in de olie. Voeg daarna de tauge, gamba's en 3 deciliter water toe. Smelt de santen in de massa. Voeg de asem toe en laat het geheel koken. Let op: de tauge moet knapperig blijven.
Voedings-
waarde
Energie778 KiloJoules
185 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
6 gram
2 gram