culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Tauge I (Gekruide tauge) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 50 50 5 5 2 2 1 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram stuks centimeter teentje eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks naar smaak |
water tauge garnaal (Chinees(gamba)) ui (rood) santen (blok) knoflook olie (zonnebloem-) trassi asem (zonder pit) laos (poeder) peper (rood) zout | ||
Berei- ding |
Snij de uien, knoflook en de halve lombok heel fijn en fruit ze met de trassi en laos in de olie. Voeg daarna de tauge, gamba's en 3 deciliter water toe. Smelt de santen in de massa. Voeg de asem toe en laat het geheel koken. Let op: de tauge moet knapperig blijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 778 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 6 gram 2 gram |