culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Lodeh Oedang (Gekruide groenten met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 100 100 100 100 4 4 3 1 1 1 1 1 1 - |
deciliter gram gram gram gram stuks teentje stuks stuks theelepel stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak |
melk boon (sperzie-,vers) kool (wit) garnaal (Hollands,gepeld) boter (bak-) ui (rood) knoflook peper (groen) paprika (geel) laos (poeder) paprika (rood) aubergine trassi ketjap (manis) zout | ||
Berei- ding |
Snij de uien in ringen, de knoflook in schijfjes. Maak de laos en lomboks zo fijn mogelijk. Fruit dit alles met de trassi in de boter lichtbruin. Doe er dan de grofgesneden groenten bij en bak het geheel even op. Blus het dan met de melk, voeg de garnalen en het zout toe en kook dit tot de groenten gaar zijn. Maak het gerecht op smaak af met ketjap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1933 KiloJoules 460 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 17 gram 6 gram |