culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Lodeh Oedang
(Gekruide groenten met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
100
100
100
100
4
4
3
1
1
1
1
1
1
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
melk ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
kool (wit)
garnaal (Hollands,gepeld)
boter (bak-)
ui (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
laos (poeder)
paprika (rood) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
trassi
ketjap (manis)
zout
Berei-
ding
Snij de uien in ringen, de knoflook in schijfjes. Maak de laos en lomboks zo fijn mogelijk. Fruit dit alles met de trassi in de boter lichtbruin. Doe er dan de grofgesneden groenten bij en bak het geheel even op. Blus het dan met de melk, voeg de garnalen en het zout toe en kook dit tot de groenten gaar zijn. Maak het gerecht op smaak af met ketjap.
Voedings-
waarde
Energie1933 KiloJoules
460 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
17 gram
6 gram