culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis (Gekruide groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 150 2 2 2 1 1 1 |
deciliter gram gram stuks teentje stuks theelepel theelepel stuks |
water gehakt (runder-) spek tomaat knoflook ui trassi komijn paprika (groen) | ||
Berei- ding |
Voor groente kan men kiezen uit andijvie, verse spinazie, witte-, chinese- of spitskool. Eenmaal gekozen, de groente fijnsnijden en goed wassen. Uit laten lekken. Fruit in wat olie de uien, knoflook, trassi, tomaat, paprika en het vette spek. Zijn de uien wat bruin, doe er dan het gehakt bij, wat zout, peper en de djinten. Zodra het gehakt bruin is de groente erbij. Op een klein vuur laten sudderen met het toegevoegde water. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1873 KiloJoules 446 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 22 gram 3 gram |