culinaire zaken .nl |
Sajoer Tjampoer (Gekruide groenten met vlees en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 150 20 12 6 3 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram gram gram stuks teentje theelepel kopje stuks stuks naar smaak naar smaak |
kool (wit) varkensvlees (mager) gehakt (garnaal) selderij (blad-) bloem wortel knoflook laos (poeder) vermicelli (fijn) ei (kip) prei zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het varkensvlees in klein blokjes Snij de selderij, de witte kool fijn. Hak de knoflook fijn. Trek van het vlees 1 liter bouillon. Voeg nog 1 bouillonblokje toe. Klop het ei en vermeng het met de garnalen, bloem, zout en peper. Maak hier balletjes van. Bak de balletjes in wat olie krokant en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Fruit verder in wat olie de knoflook en de laos en doe dit tezamen met de groenten in de bouillon. Ook de vermicellie toevoegen. Laat dit alles circa 15 minuten sudderen. Doe er dan de balletjes bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 306 KiloJoules 73 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 1 gram |