| culinaire zaken .nl |
Sajoer Tauge 1 (Gekruide tauge) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 5 250 2 1.50 1 1 1 1 1 0.50 0.50 |
deciliter gram gram theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks eetlepel theelepel |
bouillon tauge ![]() santen ![]() laos (poeder) olie (zonnebloem-) ![]() sambal oelek trassi sap (citroen-) ui ![]() suiker knoflook (poeder) ![]() | ||
| Berei- ding |
Fruit in wat olie de ui, trassi, knoflook en de laos. Voeg vervolgens de santen ( 2 eetlepels), suiker en citroensap naar smaak toe. Laat alles nog heel even licht doorkoken. Dan de tauge erbij, goed omscheppen en doorwarmen. Let erop: de tauge moet knapperig blijven. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 286 KiloJoules 68 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 2 gram |