culinaire zaken .nl |
Sajoer Gado Gado (Gekruide groenten met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 35 10 5 3 3 2 2 2 1 1 1 1 - - |
kilogram gram centimeter stuks theelepel gram teentje theelepel theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
groentemix (Chinees) kokos (geraspt) santen (blok) kemirie (noot) sambal oelek laos (vers) knoflook kentjoer (poeder) ketoembar trassi ui komijn olie (zonnebloem-) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
De groenten mogen zelf worden bepaald bv bonen, wortelen, mais, witte kool bloemkool enz. Snij de groente fijn en kook ze met zout gaar. Bak de ui (fijngesneden), knoflook en laos in schijfjes in de olie bruin. Voeg hieraan de sambal toe. In een aparte pan worden de overige specerijen met de geraspte kokos aangebraden. Hieraan worden de santen en de gekookte groenten met het kookvocht toegevoegd. Laat het mengsel even sudderen en voeg vlak voor het opdienen het uienmengsel toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1306 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 5 gram 2 gram |