culinaire zaken .nl |
Sajoer Djalang Riouw (Gekruide groenten met spek) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 4 2 2 1 1 1 1 - - |
gram gram stuks stuks teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
spek (rook-,doorregen) champignon tomaat ui knoflook aubergine paprika (groen) salam (blad) trassi zout peper | ||
Berei- ding |
Bak het spek en zwoerd in wat olie en fruit de trassi, knoflook, en ui erbij. Zijn de uien bruin dan de tomaten, champignons, paprika en aubergine erbij. Laat met een gesloten deksel op een klein vuur nog circa 15 minuten smoren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1906 KiloJoules 454 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 23 gram 7 gram |