culinaire zaken .nl |
Roergebakken varkensvlees 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 2 4 4 2 2 1 0.50 - - |
gram deciliter theelepel theelepel centimeter stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkensfilet olie saus (soja-) maizena gember (wortel,vers) ui (voorjaars-) azijn suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Maak een marinade van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel maizena, 0.5 theelepel zout en een snufje peper. Snij het vlees in dunne plakjes, vermeng dit met de marinade en laat 20 minuten staan. Hak de lente-ui en gember fijn. Verhit op hoog vuur 2 deciliter olie in de wok. Schroei hierin het vlees voorzichtig roerend dicht tot het verkleurt. Haal het met een schuimspaan uit de wok en zet apart. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan met deksel. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Voeg lente-ui en gember toe en roerbak tot het geurt. Voeg dan 1 eetlepel azijn en 2 theelepels suiker toe en roerbak enkele seconden. Doe er tot slot het vlees weer bij en roerbak nog 1 minuut. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2157 KiloJoules 514 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 24 gram 0 gram |