culinaire
zaken
.nl
Roergebakken varkensvlees 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
2
4
4
2
2
1
0.50
-
-
gram
deciliter
theelepel
theelepel
centimeter
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkensfilet
olie ingrediënt info
saus (soja-)
maizena
gember (wortel,vers) ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak een marinade van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel maizena, 0.5 theelepel zout en een snufje peper. Snij het vlees in dunne plakjes, vermeng dit met de marinade en laat 20 minuten staan. Hak de lente-ui en gember fijn. Verhit op hoog vuur 2 deciliter olie in de wok. Schroei hierin het vlees voorzichtig roerend dicht tot het verkleurt. Haal het met een schuimspaan uit de wok en zet apart. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan met deksel. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw. Voeg lente-ui en gember toe en roerbak tot het geurt. Voeg dan 1 eetlepel azijn en 2 theelepels suiker toe en roerbak enkele seconden. Doe er tot slot het vlees weer bij en roerbak nog 1 minuut.
Voedings-
waarde
Energie2157 KiloJoules
514 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
24 gram
0 gram