| culinaire zaken .nl |
Oedang Tjoeka (Gepelde garnalen in pikante saus) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 5 2.50 2 2 1.25 1 |
gram deciliter theelepel teentje stuks theelepel eetlepel |
garnaal (Hollands,gepeld) azijn (blank) ![]() djahe knoflook ![]() peper (rood) ![]() kurkuma (poeder) olie (zonnebloem-) ![]() | ||
| Berei- ding |
Fruit in wat olie de fijngesneden knoflook en lombok. Doe er de azijn, djahe en koenjit bij en breng alles aan de kook. Giet dit over de gepelde garnalen. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 646 KiloJoules 154 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 28 gram 0 gram |