culinaire zaken .nl |
Oedang Sapoedi (Gebakken ballen van garnalengehakt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 5 4 2 1 0.50 - - - |
gram centiliter stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) melk aardappel prei ei (kip) djahe nootmuskaat peper zout | ||
Berei- ding |
De aardappels dienen van tevoren gekookt te worden en het ei wordt geklutst. Vermeng de fijngehakte garnalen met de gaargekookte aardappelen en de rest van de ingredienten. Vorm van de massa platte ronde ballen en haal ze vluchtig door de paneermeel. Bak ze in wat margarine aan alle kanten goudbruin en gaar. Haal ze eruit en leg ze even apart. Giet dan bij de margarine 1 kopje bouillon of warm watwer en laat de saus inkoken. Doe er dan de ballen in en stoof ze bog even door op een klein vuur. Bij witte rijst, nasi of bami serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 998 KiloJoules 238 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 17 gram 5 gram |