culinaire
zaken
.nl
Oedang Sapoedi
(Gebakken ballen van garnalengehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
5
4
2
1
0.50
-
-
-
gram
centiliter
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
melk ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
prei
ei (kip)ingrediënt info
djahe
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De aardappels dienen van tevoren gekookt te worden en het ei wordt geklutst.

Vermeng de fijngehakte garnalen met de gaargekookte aardappelen en de rest van de ingredienten. Vorm van de massa platte ronde ballen en haal ze vluchtig door de paneermeel. Bak ze in wat margarine aan alle kanten goudbruin en gaar. Haal ze eruit en leg ze even apart. Giet dan bij de margarine 1 kopje bouillon of warm watwer en laat de saus inkoken. Doe er dan de ballen in en stoof ze bog even door op een klein vuur. Bij witte rijst, nasi of bami serveren.
Voedings-
waarde
Energie998 KiloJoules
238 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
17 gram
5 gram