culinaire
zaken
.nl
Oedang Manis/Asin
(Gebakken steurgarnalen in zoet-zure saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
3
3
3
1
1
1
0.50
0.25
-
-
-
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
garnaal (Chinees(gamba))
maizena
azijn ingrediënt info
ketjap (manis)
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ve-tsin
suiker (bruin)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken steurgarnalen.

Spoel de garnalen af en pel ze. Het staartstukje laten zitten. Kerf de rug iets in en bestrooi ze met wat zout, peper, nootmuskaat en maizena. Maak van de ingredienten een mengsel. Bak de garnalen in wat olie in 2 minuten bruin en laat ze uitlekken. Fruit het mengsel in de overgebleven olie en voeg de garnalen weer toe. Roer alles goed om tot het goed warm is. Serveer op een platte schaal. Garneer met schijfjes komkommer, tomaat en schijfjes hargekookt ei.
Voedings-
waarde
Energie176 KiloJoules
42 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
17 gram
1 gram