culinaire zaken .nl |
Oedang Manis/Asin (Gebakken steurgarnalen in zoet-zure saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 3 3 3 1 1 1 0.50 0.25 - - - |
stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel teentje stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
garnaal (Chinees(gamba)) maizena azijn ketjap (manis) laos (poeder) knoflook ui ve-tsin suiker (bruin) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken steurgarnalen. Spoel de garnalen af en pel ze. Het staartstukje laten zitten. Kerf de rug iets in en bestrooi ze met wat zout, peper, nootmuskaat en maizena. Maak van de ingredienten een mengsel. Bak de garnalen in wat olie in 2 minuten bruin en laat ze uitlekken. Fruit het mengsel in de overgebleven olie en voeg de garnalen weer toe. Roer alles goed om tot het goed warm is. Serveer op een platte schaal. Garneer met schijfjes komkommer, tomaat en schijfjes hargekookt ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 176 KiloJoules 42 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 17 gram 1 gram |