culinaire zaken .nl |
Massala aardappels met okra | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2.50 8 3 2 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram stuks stuks eetlepel teentje theelepel theelepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
okra water koriander (zaad) peper (Chili-,groen) aardappel boter (geklaard) knoflook chat masala gember (bak-) tomaat ui suiker kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van circa 3 centimeter. Was de okra's, snij ze in de lengte door en verwijder de stelen. Snij de groene chilipepers in dunne reepjes en verwijder de pitjes om de smaak te verzachten. Hak de koriander en snij de ui en de tomaat in plakken. Plet de knoflook en rasp de gember. Verhit de ghee en fruit er de ui 2 minuten in. Voeg de knoflook en gember toe, bak 2 minuten mee en strooi er dan de chat masala en de koenjit over. Laat al roerend 1 minuut op hoog vuur bakken. Doe er de aardappels en okra's bij en schenk er het water op. Voeg de gehakte koriander en tomaat toe. Breng op smaak met suiker en zout en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat stoven tot de aardappels en okra's gaar zijn. Dien in de saus op of laat stoven tot het vocht bijna verdampt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 370 KiloJoules 88 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 3 gram 4 gram |