culinaire zaken .nl |
Makreel Oblok (Gerookte-gegrilde makreel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 2 2 1 1 1 1 - - |
stuks stuks theelepel stuks eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
champignon tomaat kerrie (poeder) ei (kip) selderij (blad-) makreel (vers) sambal oelek peper zout | ||
Berei- ding |
De champignons worden gehalveerd. Het ei wordt in plakjes gesneden. De tomaten worden in plakjes gesneden. Verwijder het vel en de graten. Leg de vis op een flink stuk aluminiumfolie. Bestrooi de vis met zout, peper, selderij, tomaat, champignons, kerrie en wat sambal (goed over de vis strijken). Giet de gesmolten margarine over de vis en vouw de folie goed dicht. Leg het geheel in de oven op stand 3-4 of in de grill voor circa 15 a 20 minuten. Geef dit gerecht bij witte rijst of gewone bami met sambal en een groentegerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 600 KiloJoules 143 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 26 gram 2 gram |