culinaire zaken .nl |
Lenko-Lenko (Gebakken tahoe met groente en saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 5 3 3 2 2 2 2 1 1 1 0.25 - |
gram gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks teentje stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak |
kool (spits-) tauge ketjap (manis) selderij (blad-) peper (rood) olie (zonnebloem-) uitjes (gefruit) ui (sjalot) knoflook citroen trassi tahoe suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken een zakje gefruite uitjes. De citroen wordt uitgeperst. Snij de tahoe in stevige plakken en bak deze in olie goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Blancheer de tauge 3 minuten en laat dit goed uitlekken. Snij de sjalotten, knoflook en ontpitte lomboks fijn en stamp ze samen met de trassi, zout en suiker tot een smeuige moes. Doe dit mengsel bij de ketjap en het citroensap en roer dit tot een saus. De verschillende groenten moeten beetgaar zijn en worden op aparte schalen geserveerd. Iedere eter kan op zijn eigen manier het gerecht samenstellen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 468 KiloJoules 111 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 4 gram 3 gram |