culinaire
zaken
.nl
Lenko-Lenko
(Gebakken tahoe met groente en saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
5
3
3
2
2
2
2
1
1
1
0.25
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
kool (spits-)
tauge ingrediënt info
ketjap (manis)
selderij (blad-)ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
uitjes (gefruit) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
trassi
tahoe
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken een zakje gefruite uitjes. De citroen wordt uitgeperst.

Snij de tahoe in stevige plakken en bak deze in olie goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Blancheer de tauge 3 minuten en laat dit goed uitlekken. Snij de sjalotten, knoflook en ontpitte lomboks fijn en stamp ze samen met de trassi, zout en suiker tot een smeuige moes. Doe dit mengsel bij de ketjap en het citroensap en roer dit tot een saus. De verschillende groenten moeten beetgaar zijn en worden op aparte schalen geserveerd. Iedere eter kan op zijn eigen manier het gerecht samenstellen.
Voedings-
waarde
Energie468 KiloJoules
111 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
4 gram
3 gram