culinaire zaken .nl |
Kari Oedang (Garnalencurry) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 6 4 3 2 1.50 1 1 1 1 1 - |
gram deciliter stuks theelepel gram eetlepel theelepel centimeter eetlepel eetlepel theelepel stuks naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) santen kemirie (noot) sap (citroen-) suiker (Javaans) sambal trassi djahe gember (wortel,vers) olie (zonnebloem-) peterselie (vers) kurkuma (poeder) ui zout | ||
Berei- ding |
De kemiris worden gepoft. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dunne santen. Bestrooi de garnalen met wat zout en peper (uit de molen) en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe omscheppen. Fruit de ui totdat deze begint te verkleuren. Voeg daarna de geraspte gemberwortel of djahe, koenjit, sambal, kemiris en suiker toe. Schep alles gedurende 1 minuut om. Voeg dan de santen toe. Roer alles goed om en laat het 3 tot 4 minuten zachtjes doorkoken. Doe dan de garnalen erbij. Enkele malen omscheppen en daarna opdienen in een voorverwarmde schaal. Strooi vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2067 KiloJoules 492 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 28 gram 4 gram |