culinaire
zaken
.nl
Kangkoeng Sedip
(Rauwe andijvie met gehakt en tomatensaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
200
2
2
2
2
1
-
-
-
deciliter
gram
krop
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
gehakt (half-om-half)
andijvie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.

Andijvie goed wassen en heel fijn snijden. Dan uit laten lekken. Fruit in wat olie de ui, knoflook en trassi. Doe er dan het gehakt bij (i.p.v. gehakt kunnen ook garnalen) en kruid af. Dan de tomatenpuree, sambal naar smaak en de bouillon erbij. Laat dit circa 5 minuten sudderen. Serveer nu witte rijst, handvol fijngesneden andijvie met daaroverheen de saus.
Voedings-
waarde
Energie823 KiloJoules
196 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
10 gram
6 gram