culinaire zaken .nl |
Kangkoeng Sedip (Rauwe andijvie met gehakt en tomatensaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 200 2 2 2 2 1 - - - |
deciliter gram krop teentje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon gehakt (half-om-half) andijvie knoflook puree (tomaten-) ui trassi zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. Andijvie goed wassen en heel fijn snijden. Dan uit laten lekken. Fruit in wat olie de ui, knoflook en trassi. Doe er dan het gehakt bij (i.p.v. gehakt kunnen ook garnalen) en kruid af. Dan de tomatenpuree, sambal naar smaak en de bouillon erbij. Laat dit circa 5 minuten sudderen. Serveer nu witte rijst, handvol fijngesneden andijvie met daaroverheen de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 823 KiloJoules 196 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 10 gram 6 gram |