culinaire zaken .nl |
Kang Koeng | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 4 3 10 10 10 10 4 3 1 |
gram deciliter deciliter gram stuks gram gram teentje stuks stuks |
kang koeng bouillon (runder-) melk (kokos-) gember (wortel,vers) peper (rood) sereh (vers) laos (vers) knoflook salam (blad) ui | ||
Berei- ding |
Kang koeng is een soort Indonesische spinazie te koop in gespecialiseerde toko's. Als goedkoop alternatief kunt u ook bloemkoolbladeren gebruiken! Wij malen de ui, de rode pepers, laos, sereh, gember, salambladeren en knoflook zeer fijn. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon met de kokosmelk. Laat dit iets inkoken. In dit kookvocht stoven we nu heel zachtjes de kankoeng totdat deze gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 258 KiloJoules 61 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 4 gram |