culinaire
zaken
.nl
Goelai Telor
(Gestoofde eieren)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
8
4
3
2
1
1
1
1
1
1
0.50
deciliter
stuks
theelepel
gram
stuks
theelepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
santen ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
salam (blad)
djahe
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
sambal oelek
peterselie (vers) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
Berei-
ding
De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dunne santen.

Kook de eieren niet langer dan 4 minuten en schrik ze in koud water. Pel de eieren. Wrijf ui, knoflook, sambal, djahe, laos, salam en koenjit tot een gladde pasta. Breng de santen aan de kook en voeg de pasta toe. Roer alles krachtig door. Laat alles 3 minuten pruttelen en voeg dan de eieren toe. Laat alles nog eens 7 tot 8 minuten pruttelen. Roer daarna het citroensap erdoor en voeg wat zout en javaanse suiker naar eigen smaak toe. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en strooi wat fijngehakte peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie2128 KiloJoules
507 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
19 gram
3 gram