culinaire zaken .nl |
Goelai Telor (Gestoofde eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 8 4 3 2 1 1 1 1 1 1 0.50 |
deciliter stuks theelepel gram stuks theelepel stuks teentje theelepel theelepel eetlepel theelepel |
santen ei (kip) sap (citroen-) suiker (Javaans) salam (blad) djahe ui knoflook laos (poeder) sambal oelek peterselie (vers) kurkuma (poeder) | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dunne santen. Kook de eieren niet langer dan 4 minuten en schrik ze in koud water. Pel de eieren. Wrijf ui, knoflook, sambal, djahe, laos, salam en koenjit tot een gladde pasta. Breng de santen aan de kook en voeg de pasta toe. Roer alles krachtig door. Laat alles 3 minuten pruttelen en voeg dan de eieren toe. Laat alles nog eens 7 tot 8 minuten pruttelen. Roer daarna het citroensap erdoor en voeg wat zout en javaanse suiker naar eigen smaak toe. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en strooi wat fijngehakte peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2128 KiloJoules 507 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 19 gram 3 gram |