culinaire zaken .nl |
Chow dan tjioe (Chinese omelet) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 4 3 3 1 1 1 1 1 1 0.25 - - |
gram stuks theelepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet ei (kip) maizena water bamboe (scheut) paprika (rood) ui sherry (droog) ketjap (manis) knoflook selderij (blad-) zout peper | ||
Berei- ding |
De bamboescheut, knoflook en de selde- rie worden fijngehakt. De paprika wordt fijngesneden. De grote ui wordt fijngesneden. Fruit in wat olie de ui, knoflook, bam- boe, selderie, paprika en de stukjes kip tot de kip goed gaar is. Meng dan onder goed roeren de maizena, water, ketjap, sherry, zout en peper. Blijf goed doorroeren tot alles zich bindt en zet het vuur klein. Kluts de eieren met toevoeging van wat bouillon en bak de omelet aan beide kanten totdat deze is gestold. Schep het mengsel op een plat- te schaal en daar bovenop de omelet. Eet dit met witte rijst, wat kroepoek, atjar en sambal. Men neemt dan een paar schepjes van de groente en een stukje omelet. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 597 KiloJoules 142 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 17 gram 2 gram |