culinaire
zaken
.nl
Besengek Tempeh
(Tempeh in gekruide kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
5
4
2
2
2
1.50
1
1
1
1
0.50
0.25
-
gram
centimeter
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
blok
naar smaak
suiker (Javaans)
santen (blok) ingrediënt info
garnaal (gedroogd)
sambal oelek
ui ingrediënt info
salam (blad)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
komkommer
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
djahe
tempe
zout
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd. De tomaat wordt ontveld. De knoflook wordt uitgeperst.

Snij de tempeh in blokjes van 1 centimeter. Week de ebi in 2 deciliter kokend water en laat ze staan totdat het vocht is afgekoeld. Stamp uien, knoflook, sambal, laos, djahe en suiker tot een pasta. Bak de pasta onder voortdurend omscheppen. Breng 2.5 deciliter water aan de kook en voeg dit bij de gebakken pasta. Roer alles goed om en doe er de salam bij. Schep dan de uitgelekte garnalen erdoor en laat alles 3 minuten zachtjes doorkoken. Los de santen op in de massa. Schep de tempeh door de massa en laat alles pruttelen totdat de tempeh gaar is. Voeg eventueel nog wat zout toe. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer met parten tomaat en plakken komkommer.
Voedings-
waarde
Energie677 KiloJoules
161 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
3 gram
2 gram