culinaire zaken .nl |
Besengek Tempeh (Tempeh in gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 5 4 2 2 2 1.50 1 1 1 1 0.50 0.25 - |
gram centimeter eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel stuks stuks theelepel teentje theelepel blok naar smaak |
suiker (Javaans) santen (blok) garnaal (gedroogd) sambal oelek ui salam (blad) olie (zonnebloem-) tomaat komkommer laos (poeder) knoflook djahe tempe zout | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. De tomaat wordt ontveld. De knoflook wordt uitgeperst. Snij de tempeh in blokjes van 1 centimeter. Week de ebi in 2 deciliter kokend water en laat ze staan totdat het vocht is afgekoeld. Stamp uien, knoflook, sambal, laos, djahe en suiker tot een pasta. Bak de pasta onder voortdurend omscheppen. Breng 2.5 deciliter water aan de kook en voeg dit bij de gebakken pasta. Roer alles goed om en doe er de salam bij. Schep dan de uitgelekte garnalen erdoor en laat alles 3 minuten zachtjes doorkoken. Los de santen op in de massa. Schep de tempeh door de massa en laat alles pruttelen totdat de tempeh gaar is. Voeg eventueel nog wat zout toe. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer met parten tomaat en plakken komkommer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 677 KiloJoules 161 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 2 gram |