culinaire zaken .nl |
Banh Phoegh Tom (Kroepoek met biefstuk en pinda) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Vietnam | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 20 3 2 1 1 1 0.75 0.25 0.25 - - |
gram stuks theelepel eetlepel stuks teentje theelepel eetlepel bosje theelepel naar smaak naar smaak |
pinda (ongezouten) kroepoek (gebakken) olie (sesam-) olie (zonnebloem-) runderbiefstuk knoflook maizena saus (oester-) ui (bos-) sereh (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Biefstuk (in plasticfolie) in diepvriezer in circa 2 uur hard laten worden. Vlees met scherp (vlees)mes in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes halveren. Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen. Sesamolie, oestersaus, maizena, serehpoeder, zout en peper erdoor roeren. Plakjes vlees erdoor scheppen. Vlees in koelkast circa 3 uur afgedekt marineren. Pinda's fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In koekepan olie verhitten. Plakjes biefstuk per circa 10 stuks snel dichtschroeien. Laten afkoelen. Kroepoek op schaal leggen. Plakjes biefstuk erop leggen. Pinda's en bosui erover strooien. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 777 KiloJoules 185 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 13 gram 1 gram |