culinaire
zaken
.nl
Banh Phoegh Tom
(Kroepoek met biefstuk en pinda)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
20
3
2
1
1
1
0.75
0.25
0.25
-
-
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
bosje
theelepel
naar smaak
naar smaak
pinda (ongezouten)
kroepoek (gebakken) ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
runderbiefstuk ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
saus (oester-)
ui (bos-)ingrediënt info
sereh (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Biefstuk (in plasticfolie) in diepvriezer in circa 2 uur hard laten worden. Vlees met scherp (vlees)mes in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes halveren. Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen. Sesamolie, oestersaus, maizena, serehpoeder, zout en peper erdoor roeren. Plakjes vlees erdoor scheppen. Vlees in koelkast circa 3 uur afgedekt marineren. Pinda's fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In koekepan olie verhitten. Plakjes biefstuk per circa 10 stuks snel dichtschroeien. Laten afkoelen. Kroepoek op schaal leggen. Plakjes biefstuk erop leggen. Pinda's en bosui erover strooien. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie777 KiloJoules
185 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
13 gram
1 gram