culinaire
zaken
.nl
Atjar Sajoeran Koening
(Zoetzuur van gemengde groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
50
10
10
5
5
2
2
2
2
2
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
kopje
naar smaak
kool (groen)
boon (sperzie-,vers)
tauge ingrediënt info
peper (rawit,rood) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
djahe
peper (groen) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
peper (rood) ingrediënt info
mosterd
komkommer
sereh (vers)
suiker
laos (poeder)
azijn ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken 10 stuks lomboks rawit.

Lomboks ontdoen van pitten en in repen snijden. Komkommer ook de pitten verwijderen. Fruit dan knoflook, djahe en koenjit in de olie lichtgeel. Daarna toevoegen: salam, sereh, laos, 1 theelepel moster, 2/3 kopje water en de azijn. Zodra het kookt de andere ingredienten erbij doen. Als laatste de kool, komkommer en sperziebonen. Halfgaar laten koken en sereh en salam verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie1019 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
8 gram
7 gram