culinaire zaken .nl |
Atjar Sajoeran Koening (Zoetzuur van gemengde groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 50 10 10 5 5 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram gram stuks stuks teentje stuks theelepel stuks theelepel stuks theelepel stuks stuks eetlepel theelepel kopje naar smaak |
kool (groen) boon (sperzie-,vers) tauge peper (rawit,rood) ui (rood) kemirie (noot) knoflook salam (blad) djahe peper (groen) kurkuma (poeder) peper (rood) mosterd komkommer sereh (vers) suiker laos (poeder) azijn zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 10 stuks lomboks rawit. Lomboks ontdoen van pitten en in repen snijden. Komkommer ook de pitten verwijderen. Fruit dan knoflook, djahe en koenjit in de olie lichtgeel. Daarna toevoegen: salam, sereh, laos, 1 theelepel moster, 2/3 kopje water en de azijn. Zodra het kookt de andere ingredienten erbij doen. Als laatste de kool, komkommer en sperziebonen. Halfgaar laten koken en sereh en salam verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1019 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 8 gram 7 gram |