culinaire zaken .nl |
Atjar Sajoer (Zoetzuur van gemengde groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 100 1 1 1 1 0.50 0.25 0.25 - |
liter gram gram stuks stuks teentje eetlepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
azijn kool (wit) kool (bloem-) wortel ui knoflook suiker sereh (vers) kerrie (poeder) djahe zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesnipperd. De wortel wassen en schillen. Dan de kool en wortel fijnsnijden. De bloemkool in fijne roosjes snijden. De azijn aan de kook brengen en alle groenten met de ingredienten toevoegen. Weer aan de kook brengen en circa 2 minuten mee laten koken. Daarna laten afkoelen. Naar eigen smaak nog wat suiker of zout toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 308 KiloJoules 73 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 1 gram 1 gram |