culinaire zaken .nl |
Assinan (Rauwe groenteschotel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 2 1 1 0.50 0.50 - |
gram gram theelepel theelepel teentje stuks kopje naar smaak |
tauge kool (wit) trassi sambal oelek knoflook komkommer azijn zout | ||
Berei- ding |
De komkommer wordt in stukjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De kool wordt fijngesneden. Was de groenten en laat ze uitlekken. Schik de uitgelekte groenten op een schaal. Wrijf de knoflook en trassi tezamen. Doe dat met de sambal en zout naar smaak bij de azijn. Roer dit goed door elkaar. Giet dit dan over de groenten. Goed vermengen. Eventueel garneren met gebakken uitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 169 KiloJoules 40 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 3 gram 1 gram |