culinaire zaken .nl |
Turlu (Turks groentegerecht) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Groente | Stoofschotel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 250 100 150 2 2 1 1 - - - - |
gram gram gram gram gram stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel aubergine courgette (groen) boon (sperzie-,vers) okra tomaat peper (Spaans,groen) ui peterselie (vers) kekik paprika (poeder) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snij de aubergine in stukken. Snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in tweeen. Snij de courgette in plakken. Snij de tomaat in plakjes. Schil de aardappelen en maak er blokjes van ter grote van een dobbelsteen. Snij de groen pepers in kleine ringetjes. | |||
Berei- ding |
Was alle groenten goed (behalve de peterselie) en doe ze in een ruime pan. Doe er flink zout, peper en een beetje paprika poeder over (naar smaak eventueel een heel klein beetje Kekik). Voeg een beetje water toe. Breng het aan de kook, sluit de pan en laat het op het laagste vuur zo zachtjes mogelijk ongeveer 40 minuten stoven. Het water zou dan weg moeten zijn. Nu pas mag je het 1 keer heel voorzichtig omscheppen. Doe er naar smaak nog wat zout en peper bij en laat het nog heel even stoven. Strooi er voor het opdienen de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 481 KiloJoules 115 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 5 gram 6 gram |