culinaire
zaken
.nl
Turlu
(Turks groentegerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
250
100
150
2
2
1
1
-
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
okra ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
peper (Spaans,groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kekikingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snij de aubergine in stukken. Snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in tweeen. Snij de courgette in plakken. Snij de tomaat in plakjes. Schil de aardappelen en maak er blokjes van ter grote van een dobbelsteen. Snij de groen pepers in kleine ringetjes.
Berei-
ding
Was alle groenten goed (behalve de peterselie) en doe ze in een ruime pan. Doe er flink zout, peper en een beetje paprika poeder over (naar smaak eventueel een heel klein beetje Kekik). Voeg een beetje water toe.

Breng het aan de kook, sluit de pan en laat het op het laagste vuur zo zachtjes mogelijk ongeveer 40 minuten stoven. Het water zou dan weg moeten zijn. Nu pas mag je het 1 keer heel voorzichtig omscheppen.

Doe er naar smaak nog wat zout en peper bij en laat het nog heel even stoven. Strooi er voor het opdienen de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie481 KiloJoules
115 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
5 gram
6 gram