culinaire zaken .nl |
Zalm (gegrild) met waterkerssaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Feestelijk Grill/grillplaat | Bewerkelijk Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 2 2 2 50 1 1 - - |
gram deciliter deciliter deciliter gram bosje stuks naar smaak naar smaak |
zalmfilet wijn (wit) bouillon (vis-) room (slag-) boter (room-) waterkers ui (sjalot) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Voor de saus het sjalotje hakken en de waterkers fijn snijden. Een lepel boter verhitten en het sjalotje hierin glazig laten worden. De waterkers 5 minuten meesmoren. Wijn en bouillon toevoegen en het geheel op een matig vuur tot de helft in laten koken. De room toevoegen en het geheel weer tot de helft in laten koken. De saus met de staafmixer pureren en zeven. De saus met peper en zout op smaak brengen. | |||
Berei- ding |
De zalm wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier en in 6 stukken verdelen. De zalm op de plaatgrill of onder de voorverwarmde ovengrill net gaar laten worden en met peper en zout bestrooien. De saus weer verwarmen en de rest van de koude boter er met de staafmixer door kloppen. De zalm op voorverwarmde borden leggen en de saus ernaast scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1260 KiloJoules 300 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 17 gram 0 gram |