culinaire
zaken
.nl
Zalm (gegrild) met waterkerssaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
2
2
2
50
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
deciliter
gram
bosje
stuks
naar smaak
naar smaak
zalmfilet
wijn (wit)
bouillon (vis-)
room (slag-)
boter (room-)
waterkersingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Voor de saus het sjalotje hakken en de waterkers fijn snijden. Een lepel boter verhitten en het sjalotje hierin glazig laten worden. De waterkers 5 minuten meesmoren. Wijn en bouillon toevoegen en het geheel op een matig vuur tot de helft in laten koken. De room toevoegen en het geheel weer tot de helft in laten koken. De saus met de staafmixer pureren en zeven. De saus met peper en zout op smaak brengen.
Berei-
ding
De zalm wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier en in 6 stukken verdelen. De zalm op de plaatgrill of onder de voorverwarmde ovengrill net gaar laten worden en met peper en zout bestrooien. De saus weer verwarmen en de rest van de koude boter er met de staafmixer door kloppen. De zalm op voorverwarmde borden leggen en de saus ernaast scheppen.
Voedings-
waarde
Energie1260 KiloJoules
300 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
17 gram
0 gram